14. 5. 2019, 17.00

Delavnica: Priprava fermentirane hrane

Naučimo se fermentirati, enostavno je!

Dogodek bo vključeval:

1. predavanje o fermentaciji živil:

▪ kako fermentirana živila nastanejo in zakaj so pomembna
▪ kaj se zgodi, ko živilo fermentira in kako nastala hranila pozitivno vplivajo na naš organizem

2. delavnico in degustacijo:

▪ kombuča čaja različnih okusov
▪ vodnega kefirja različnih okusov
▪ kimčija in kislega zelja
▪ kokosovega jogurta

3. darilo:

▪ kombuča starter kulturo
▪ vodna kefirna zrnca
▪ zloženko z obravnavanimi recepti

Delavnico bo vodila magistrica mikrobiologije, ki se profesionalno in ljubiteljsko ukvarja z razvojem fermentiranih živil in zdravjem črevesne mikrobiote.

Prijave na delavnico možne na tm@ksk.si in na info točki KŠK.

Cena: člani KŠK 25€, ostali 35€ (vključuje predavanje, delavnico, degustacije in darilo)

*Vsak udeleženec naj na delavnico prinese dva kozarca na navoj s pokrovčkom.

Zahvala gre: