KAJ JE TM?

Več o Tednu mladih

Teden mladih je tradicionalni mladinski festival, ki poteka vsako leto maja v Kranju. Organizirajo ga aktivisti Kluba študentov Kranj in je edini teden v letu, ki ima 9 dni. Letošnji Teden mladih bo napolnil že četrt stoletja. V vseh teh letih je iz dogodka z nekaj stojnicami in manjšimi koncerti zrasel v velik slovenski mladinski festival, ki v Kranj privablja mlade iz mesta in okoliških krajev. Sestava programske sheme skuša zadovoljiti čim več okusov. Na sporedu so tako različni športni, kulturni, glasbeni, izobraževalni in mednarodni dogodki.

Teden kvalitetne glasbe!

Čeprav mladostna energija na kranjskih ulicah v času devetdnevnega festivala nikoli ne usahne, zagotovo največ ljudi pritegne večerni glasbeni program. Teden mladih je doslej gostil številna velika glasbena imena svetovnega formata, hkrati pa priložnost za predstavitev pred gorenjskim občinstvom ponudil tudi manj uveljavljenim glasbenikom.

Med drugim so doslej na odrih Tedna mladih nastopili KUD Idijoti, Hladno pivo, Parni valjak, Panda, Rok’n’band, Inspectah Deck (Wu Tang Clan), Elvis Jackson, Gaby Moreno, Carnival Youth, Tinkara Kovač, Gibonni, Edo Maajka, Slon in Sadež, Big Foot Mama, Gušti in Polona Kasal, Panda, Dog Eat Dog, Let3, Haydamaky, Valentino Kanzyani, Srečna mladina, Terra folk, Karma, Magnifico, Šank Rock in še mnogi drugi.

PEJMO MAL POHENGAT!

Hengalnica

Novost, ki jo je predstavil Teden mladih 2018, je Hengalnica, ki je ves čas festivala postavljena na Slovenskem trgu in ponuja nov prostor druženja ob kavici, pivu ali drugi poljubni pijači. Poleg tega se v Hengalnici na vsakodnevni ravni odvijajo raznovrstne dejavnosti.

Letošnji dnevni program bo obogaten z ulično glasbo, gledališčem, galerijo in zanimivimi delavnicami.

Zahvala gre: